Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Kampánycsendet sértett az Echo TV

2008.03.11. 19:11
Az Országos Választási bizottság keddi ülés arra jutott: kampánycsendet sértett az Echo Televízió, amikor szombaton újra képernyőre került két műsor. A produkciókban Stumpf István politológus, Bayer Zsolt úsjságíró, és Kósa Lajos Debrecen polgármestere magyarázott.

Két műsorában is megsértette a kampánycsendet az Echo Televízió szombaton, állapította meg több határozatban is az Országos Választási Bizottság (OVB) kedd esti ülésén. A testület azt követően hozta meg elmarasztaló döntéseit, hogy több, a kereskedelmi televízió szombati adását bíráló panasz is érkezett az OVB-hez.

A testület amellett, hogy a kifogásoknak helyt adott, arra kötelezte a műsorszolgáltatót, hogy adásában tegye közzé az elmarasztalást. Az OVB nem élhetett a kampánycsendsértéstől eltiltó szankcióval, hiszen az ülést a népszavazást követően két nappal tartották.

Az Echo Televízió korábbi, tehát a kampánycsend (szombaton 0 órai) életbe lépése előtt sugárzott műsorait ismételte meg szombaton, így az azokban megszólalókat nem érinti az OVB elmarasztaló határozata, hiszen a szereplők nem tudhatták, hogy a műsort megismétlik.

Az OVB a "Mélymagyar" és az "Összefüggések" című műsorok adását találta kampánycsendsértőnek. Ezekben mások mellett Stumpf István politológus, Bayer Zsolt újságíró és Kósa Lajos fideszes képviselő korábbi beszélgetéseit, interjúit közölte ismétlésben a televízió.