Szilvia
5 °C
16 °C

Kampánycsendet sértett az Echo TV

2008.03.11. 19:11
Az Országos Választási bizottság keddi ülés arra jutott: kampánycsendet sértett az Echo Televízió, amikor szombaton újra képernyőre került két műsor. A produkciókban Stumpf István politológus, Bayer Zsolt úsjságíró, és Kósa Lajos Debrecen polgármestere magyarázott.

Két műsorában is megsértette a kampánycsendet az Echo Televízió szombaton, állapította meg több határozatban is az Országos Választási Bizottság (OVB) kedd esti ülésén. A testület azt követően hozta meg elmarasztaló döntéseit, hogy több, a kereskedelmi televízió szombati adását bíráló panasz is érkezett az OVB-hez.

A testület amellett, hogy a kifogásoknak helyt adott, arra kötelezte a műsorszolgáltatót, hogy adásában tegye közzé az elmarasztalást. Az OVB nem élhetett a kampánycsendsértéstől eltiltó szankcióval, hiszen az ülést a népszavazást követően két nappal tartották.

Az Echo Televízió korábbi, tehát a kampánycsend (szombaton 0 órai) életbe lépése előtt sugárzott műsorait ismételte meg szombaton, így az azokban megszólalókat nem érinti az OVB elmarasztaló határozata, hiszen a szereplők nem tudhatták, hogy a műsort megismétlik.

Az OVB a "Mélymagyar" és az "Összefüggések" című műsorok adását találta kampánycsendsértőnek. Ezekben mások mellett Stumpf István politológus, Bayer Zsolt újságíró és Kósa Lajos fideszes képviselő korábbi beszélgetéseit, interjúit közölte ismétlésben a televízió.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?