Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Az úttörők még évekig táboroztathatnak

2004.09.22. 07:01
Jó ideig nyugodtan szervezheti a jövő évi táborokat a Magyar Úttörők Szövetsége Csillebércen, mivel évekig eltarthat a helyzet tisztázása - írja a Népszabadság.
Bár a Fővárosi Ítélőtábla pénteki jogerős döntése szerint nem a Magyar Úttörők Szövetségé (MÚSZ) Csillebérc, egyelőre nem kell kiköltözniük a szövetség tagjainak a csillebérci táborból, ugyanis a helyzet tisztázása évekig eltarthat.

A per egy részét elsőfokon újratárgyalják, tisztázandó, kit illet a tulajdonjog. Az ügyben még 2000-ben indított pert az Ifjúsági és Sport Minisztérium, akkori, fideszes vezetése.

Amegszűnő KISZ a Magyar Úttörők Szövetsége (MÚSZ) tulajdonába adta a Budapest egyik legszebb helyén fekvő hatalmas csillebérci tábort. Ezt a bíróság érvénytelenítette, mégsem rendelte el a MÚSZ tulajdonjogának törlését. Ennek oka, hogy a MÚSZ korábban a terület egy részét értékesítette, illetve hitelei fedezeteként jelzáloggal terhelte.

Az állam nevében a csillebérci szerződés megsemmisítését kérő ügyben felperesként eljáró Kincstári Vagyoni Igazgatóság képviselője szerint még évekig eltarthat, amíg tisztázódik a terület sorsa. Szalai Krisztina szerint épp ezért egyelőre a MÚSZ-nak sem kell költöznie.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!