Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Szenes Andrea kapja Csurka nyugdíjának felét

2003.12.30. 07:23
Nem rendelt el végrehajtást a bíróság Csurka Istvánnal szemben - cáfolta a Népszabadság értesülését a lapban Papolczi Gizella, a MIÉP elnökének élettársa. Csurka jelenleg Szenes Andreának törleszt egy vesztes pert követően, ezután következhet Béres Béla és Bolgár György.
Végrehajtást rendelt el a Pesti Központi Kerületi Bíróság Csurka Istvánnal, a MIÉP elnökével szemben több ügy kapcsán - értesült a Népszabadság, amit Papolczi Gizella, Csurka élettársa "kacsának" nevezett.

A lap szerint a végrehajtó 2004. február első felére tűzte ki árverésre a Magyar Fórum Kft.-ben lévő 40 százalékos üzletrészét, a Béres Bélával szemben fennálló 500 ezer forintos tartozása, valamint a Bolgár Györgynek járó 300 ezer forintos és a Szenes Andreának megítélt 600 ezer forintos, eddig ki nem fizetett kártérítés fejében.

A bíróság azért rendelt el a végrehajtást, mert Csurka nem tett eleget a jogerős, őt elmarasztaló ítéleteknek. A végrehajtásnak az a menete, hogy a végrehajtást kérők benyújtják kérelmüket a bírósághoz, amit a bíróság a végrehajtónak továbbit, aki ezután intézkedik az általa ismert vagyon végrehajtásáról.

Papolczi Gizella a Népszabadságnak elmondta: a Magyar Fórum Kft. néhány éve már megszűnt. Ráadásul a vesztett perek miatt csaknem egy éve Csurka István nyugdíjának felét, vagyis 37 ezer forintot, havonta letiltanak. Jelenleg Szenes Andrea kártérítését "törleszti"; ezután következhet a további követelők - Béres Béla és Bolgár György - kifizetésére.