Vanda, Paula
-2 °C
3 °C

Csurka: A média gyilkos erejű kampányfogása

2003.01.16. 20:30
A Magyar Igazság és Élet Pártjának országos elnöksége február 23-ára összehívta a párt 10. országos gyűlését, valamint megtárgyalta az előterjesztett alapszabály-módosítást. Csurka István pártelnök csütörtöki közleménye szerint az ülésen részt vettek a Magyar Igazság és Élet Pártja Reform Tömörülés kezdeményezésében érintett elnökségi tagok.
"Az elnökség, látva a MIÉP ellen megindult mértéktelen hajszát és lejárató kampányt, összetartásra és határozottságra szólítja fel a tagságot" - olvasható a közleményben, amely leszögezi, hogy az országos gyűlésen az elnöki tisztségért mindenki elindulhat, aki megkapja az országosan lebonyolítandó jelölőgyűléseken a tagság 20 százalékának ajánlását.

A közlemény leszögezi: az elnökség úgy látja, hogy a magyar társadalomra a tisztánlátás hiánya jelenti a legnagyobb veszélyt. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozza: az európai uniós csatlakozás mellett kampányoló teljes média "befejezett tényként állítja be a csatlakozást, holott még előttünk van az ügydöntő népszavazás. Ez gyilkos erejű kampányfogás, mondhatnók Ron Werber-i. A MIÉP ennek ellenére kitart így nem álláspontja mellett, és bízik abban, hogy a magyarság a túlerő ellenére is megérti szavát" - fogalmaz Csurka István a kommünikében .

A MIÉP "veszélyes kísérletnek tartja a Fidesz által bejelentett Keresztény Unió Pártot", mert az a nemzeti oldal liberalizálását célozza. "Magyarországon sokszínű, valódi érdekképviseletet megtestesítő nemzeti pártokra van szükség, amely demokratikus módon küszöböli ki a nemzetromboló, idegen erőket. Ehhez elsősorban a nemzeti öntudatot kell erősíteni és a liberális, kozmopolita erők roppant médiatúlsúlyát kell megszüntetni - zárul a MIÉP-elnök közleménye.