Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

NOX, Republic és tüzijáték lesz szilveszterkor a Kossuth téren

2005.12.28. 13:26
Ingyenes szabadtéri koncertek lesznek szilveszterkor az Országház előtt a Kossuth téren felállított színpadon. A parlament előtti jégpályán eddig hatvanezren korcsolyáztak.

Tüzijátékkal és koncertekkel köszönthetik az újévet az érdeklődők december 31-én a Kossuth téren, közölte a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. Batiz András elmondta, december 31-én este nyolc órától hajnali két óráig ingyenes szabadtéri koncertek lesznek az Országház előtt a Kossuth téren felállított színpadon.

Fellépők

Fellép a Bergendy zenekar, a Bolyki Brothers együttes és az Abrakadobra tűzzsonglőr-csapat. Este kilenc órától népszerű musicalekből hallgathatnak részleteket a jelenlevők, majd Varga Zsuzsa énekel, utána a Nox együttes játszik, s éjfél után a Republic ad koncertet.

Éjfél előtt egy percig visszaszámlálás lesz, majd a himnusz és a tüzijáték következik.

A Kossuth téren a jégpályán az elmúlt hat nap alatt csaknem hatvanezren korcsolyáztak, monda a kormányszóvivő. Batiz András tájékoztatása szerint a műjégpálya üzemeltetési jogát a Leon Kft. nyerte el közbeszerzési pályázaton, ám a szerződés nem csak a jégpálya üzemeltetésére, hanem a szilveszteri programok megszervezésére is vonatkozik.

Az összes költség nettó 111 millió forint, ám - ugyanúgy, mint a korábbi években - a Szerencsejáték Rt. is támogatja a rendezvényeket, tette hozzá a kormányszóvivő.