Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kukátlanít Demszky

2006.09.23. 15:07
A belvárosból és a Fradi-pálya mellől minden mozdíthatót elvitet a főpolgármester.

Miután - rendőrségi és nemzetbiztonsági információk szerint - az eddigieknél nagyobb létszámú kormányellenes demonstrációkra lehet számítani, ráadásul ez a tüntetés első hétvégi napja, Demszky Gábor intézkedett arról, hogy Budapest belvárosából illetve a Fradi-pálya környékéről minden rongálásra, dobálásra alkalmas tárgyat szállítsanak el az FKF ZRt. munkatársai, jelentette be a főpolgármester. Az üllői úti stadion (ahol este 6-tól fogadja az FTC a Tuzsért az NB II.-ben) környékéről tegnap óta elszállítottak minden olyan eszközt, amellyel a vandálok kárt tudnának okozni. Kétszázötven ember és ötven szállító- és takarító gép dolgozik most is azon, hogy megtisztítsa az utcákat a veszélyes tárgyaktól.

Demszky arra kérte a budapestieket, ha még látnak veszélyes eszközöket, jelezzék a közterület-fenntartónak a 210-0573-as, éjjel-nappal hívható számon. A főpolgármester felkérte a társasházakat, ha kukáik az utcán állnak, vigyék azokat be a lépcsőházakba, és zárják be a kapukat. Demszky Gábor felkérte a budapesti rendőrfőkapitányt, akadályozza meg, hogy a Fradi-meccs után az ultrák csoportjai megközelítsék a Kossuth teret. Jelezte azt is, ha a kék metró vonalán probléma történik, a metrót ugyan nem állítják le, de az érintett állomásokat lezárhatják. Demszky azt javasolta a budapestieknek, ha módjuk van rá, este 8 és 9 között ne használják az észak-déli metrót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?