Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

A sportminiszter három kívánsága

2002.06.25. 10:15
Dévényi Tibor lemezlovas az ifjúsági és sportminiszter tanácsadója lesz. A Három Kívánság című műsoráról is ismert showman részt vett az RTL-Klub választási műsorában, mint MSZP-szimpatizáns. Dévényi a gyerekeknek sok-sok pénzt, és országos Három kívánság hálózatot ígér.
Az ismert lemezlovast, Dévényi Tibort nemrégiben arra kérte fel Jánosi György ifjúsági és sportminiszter, hogy legyen tanácsadója a gyerekekkel kapcsolatos ügyekben - közölte az RTL-Klub Híradója.

Retro

Kattintson a nagyításhoz! Dévényi boldogan mondott igent, és közölte, hogy Medgyessy Péter támogatását is élvezi. Nem meglepő tehát, hogy a www.3kivansag.hu honlapon már olvasható: "Hamarosan újra jelentkezik adásunk a televízió képernyőjén".

A Három kívánság című műsor kitalálója és szervezője az RTL Klub híradójának azt mondta: célja, hogy minél több pénz jusson gyermekprogramokra.

- Azt egyelőre nem tudom, hogy Dévényi Tibor miniszteri állományba kerül-e - mondta az Indexnek Szabó József Jenő, az ISM sajtóreferense. - Az biztos, hogy Tibor számos projektet nyújtott be, melyek megtetszettek a miniszter úrnak.

A Dévényi produkciókat értékesítő iroda 120 ezer Ft+Afáért kínálja az egesz esti szórakoztatást.

Eljárás

Színes adalék a leendő lobbista karrieréhez, hogy az EstFM Ízlésrendőrsége tavaly márciusában eljárást indított ellene. Az ügyben "bírósági ítélet" is született:

"A Fent nevezett Dévényi "Kucu Aranyhal" Tibor úr ellen a következő vádpontokat sorolta fel Dr. Justice főügyész:

- előre megfontolt szándékból, és nyereségvágyból elkövetett súlyos ízlésrombolás a Három kívánság című gyermekműsor több éven keresztüli készítésével és annak televízióadásba helyezésével.
- több évtizeden keresztül Lemez Lovasként kereste kenyerét, mely elfoglaltság lehetőséget biztosított számára hogy anyagi ellenszolgáltatásért rendkívül súlyos ízlés elleni bűncselekményt kövessen el a zenei életben.
- a Lemez Lovas című dal nyereségvágyból való elkészítése valamint annak feléneklése/terjesztése.

A "bíróság" Dévényi ítéletét 30 kilogramm testfelesleg 10 napon belüli leadásában határozta meg."

Asszonyom, tüzeljen!

A miniszteri tanácsadó karriejének egyik kisebb, ám emlékeinkben annál elevenebben élő csúcsa az volt, amikor az 1988-ban elindított televíziós Torpedó játék közben egy betelefonálót a következőképpen bíztatott: "Asszonyom, tüzeljen! "

Karrier
- 1947. február 11-én született Budapesten.
- Gyerekszínészként kezdett el különböző rádiós és televíziós műsorokban szerepelni.
- 1965-ben megnyerte a Ki Mit Tud?-ot, mint parodista. 1966-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd itt tanulmányait félbeszakítva a Vidám Színpad tagja lett.
- 1969-től az Országos Rendező iroda elsőszámú műsorvezetője volt. Így az Illés-, az Omega- és a Metró koncertek állandó házigazdája volt.
- 1972-től dolgozott lemezlovasként. B Tóth Lászlóval és Arató Andrással ők hárman honosították meg hazánkban a szakmát.
- 1973-tól a Csak fiataloknak című rádióműsor és az Egymillió fontos hangjegy című televíziós műsor vezetője lett.
- A nyolcvanas évek elején a pusztavacsi rockfesztiválok egyik főszervezője, amiért 1984-ben Békedíjat kapott.
- 1985-től szerkesztő-műsorvezetője a Három kívánság című televíziós műsornak. Amelynek többek között olyan világsztárok voltak a vendégei, mint david Hasselhof, Mika Häkkinen, Emilio Butragueno.
- A kilencvenes évek elején ő honosította meg a magyar televíziózásban az interaktív televíziós játékokat (Napi Sacc, Nintendo-játék). Szintén ez időtájt havilapot indított Három Kívánság címmel.
- 1995-ben megörökítették kézelnyomatát a rockcsillagok falán.
- 1996-ban rövid ideig tévéműsort vezet.
- 1999. novemberétől 2000. közepéig megújult formában Három Kívánság Klub néven jelentkezett népszerű műsora, amely saját internetes honlappal is rendelkezik: www.3kivansag.hu.
- Nagylemeze: -Három Kívánság - amelyen egy számot maga is énekel: A lemezlovas dalát, amelyet Heilig Gábor írt számára.
- Díja: -Békedíj (1994)

Forrás: Juventus Rádió  • Vennék
  • Hírek