Klaudia
-4 °C
2 °C

Dávid Ibolya titokban landol

2006.02.13. 12:15
Nem vesz részt az Országgyűlés cikluszáró utolsó ülésén a parlament alelnöke. Dávid Ibolya MDF-elnök három hete "tűnt el", és csak a napokban tér vissza Ausztráliából.

Az MDF-ben titkolják Dávid Ibolya hazatértének pontos időpontját, állítólag a pártelnök kedden már Magyarországon lesz.

Egyetemen volt

Az Index ausztráliai forrásokból származó információi szerint a három hete "eltűnt" politikus Brisbane-ben tartózkodott, ahol a fia tanul. Az már korábban ismertté vált, hogy Dávid Ibolya nem sokkal a hivatalos kampány kezdte után párttársai számára is váratlanul külföldre utazott. A pártelnök családi okokra hivatkozott. Később az derült ki, hogy az egyetemi tanulmányokat folytató fiú problémái miatt döntött a sürgős utazás mellett. Úgy tudjuk, hogy Dávid a szokásoktól eltérően az ausztráliai magyar képviselettel sem lépett kapcsolatba.

Nem hiányzott

A pártvezetés több tagja azt állítja, hogy az elnök távolléte nem okozott nehézséget a választási felkészülésben. Kétségtelen azonban, hogy Dávid Ibolya nem vett részt a két nagy rivális évértékelő beszédeit követő vitákban, nélküle tárgyalták le a Fidesszel Gémesi György és Sisák Imre ügyét, távollétében kezdődött el a párt az új arculatra épített hirdetési kampánya, és a parlamenti alelnöki posztot is betöltő Dávid nem lesz ott a parlament 2002-2006-os ciklusának utolsó ülésén sem.

Előnyös lépés

A Fórum mindenesetre megpróbált a politikus hirtelen utazásából kommunikációs előnyt kovácsolni, és ráerősíteni az aggodó anya imázsára. Az MDF szerződéses tanácsadó cége, a Political Capital társvállalkozása, a Capital Research múlt héten kiadott egy felmérést, amely úgy találta, hogy a magyar választók elsöprő többsége nem lát kivetnivalót abban, hogy az MDF első embere a kampány közepén itt hagyta politikusi teendőit, és valódi családanyához méltóan gyermeke problémával foglalkozik Ausztráliában. A közvélemény-kutató által publikált adatok szerint csupán 9 százalék helytelenítette a döntést.