Natália
1 °C
7 °C

Klára asszony szerint a férje jól bírja a megpróbáltatásokat

2006.09.21. 20:41
Dobrev Klára elmondta, férje hétfőn éjszaka folyamatosan kapta a jelentéseket, intézkedett, azóta is csak keveset alszik, de jól bírja a terhelést, mert - mint mondta - csütörtökön reggel még futni is elment.

Gyurcsány Ferenc jól bírja az elmúlt napok megpróbáltatásait, hihetetlen energiát fordít arra, hogy megértesse az emberekkel céljait, viszont keveset alszik - mondta el csütörtökön egy közéleti kávézó vendégeként Sárváron Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége.

Hétfő éjszaka óta van bennem aggodalom és félelem, hiszen olyan jeleneteket láttam a televízióban, olyan agresszív és egyáltalán nem emberi magatartást, amely, azt hiszem, nemcsak bennem, de más emberekben, minden anyában félelmet ébreszt - mondta.

Keveset alszik

Férje hétfőn éjszaka folyamatosan kapta a jelentéseket, intézkedett, azóta is csak keveset alszik, de jól bírja a terhelést, mert - mint mondta - csütörtökön reggel még futni is elment.

A miniszterelnök elhíresült balatonőszödi beszédével kapcsolatban Dobrev Klára kijelentette: aki a nyilvánosságra került beszédet meghallgatta, az tudja, hogy Gyurcsány Ferenc mélyen hisz abban, amit mond, a szenvedélyes beszéden "szinte átsüt", hogy a beszélő meg van győződve szavainak igazságáról.

"Ezt a beszédet, ezzel a tartalommal nagyon sokszor elmondta otthon és a nyilvánosság előtt is, úgy, ahogy az ember a nyilvánosság előtt beszél, és senki nem írt róla másnap. Lehet, hogy vannak pillanatok, amikor muszáj mindent keményen megmondani, annak érdekében, hogy az emberek egy picit felkapják a fejüket, és a sajtó is felkapja a fejét".

Közös dolgainkat

Dobrev Klára a moderátor kérdéseire válaszolva kijelentette: meg van győződve arról, hogy a kormány tervezett intézkedései az ország javát szolgálják, és egy átmeneti, másfél-két éves időszak után újra azon az életszínvonalon fogunk élni, mint jelenleg.

"Ezzel azonban olyan fejlődést alapozunk meg, amire eddig soha nem volt lehetősége az országnak". A közgazdász végzettségű, egyetemi oktatóként dolgozó Dobrev Klára hallgatósága előtt nyilvánvalóvá tette: a megszorításokra azért is szükség van, hogy azt az önerőt előteremthessük, amit az Európai Unió által rendelkezésre bocsátott fejlesztési források lehívásához fel kell tudnunk mutatni.

"Az elmúlt tíz évben minden kormány az egyénnek akart adni egy kicsit, most azonban közös dolgainkat kell rendbe tennünk" - mondta. Azokkal a nagy ívű fejlesztésekkel, amelyek most következnek, valamennyien gazdagszunk, és rövid idő múlva eljön az ideje, hogy valamennyien jobban éljünk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?