Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Finomítanák az egészségbiztosítási törvényt

2008.03.18. 22:53
A népszavazás miattmódosíthatják a szocialisták az egészségbiztosítási törvényt. Lehet, hogy kizárják a magántőkét.

Az MSZP-frakció szerint szükség van az egészségbiztosítási törvény finomítására - mondta Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden késő este a képviselőcsoport informális budapesti ülése után, amelyen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. 

Egy dologban állapodtunk meg a végére, egészen biztos, hogy az egészségbiztosítási törvény finomítására van szükség, de nem vonjuk vissza - jelentette ki a kormánypárti politikus a négy és félórás ülés után.

Varju László az MTI azon kérdésre, milyen irányú módosításokat képzelnek el, nem kívánt részleteket közölni, mivel - mint mondta - nagyon sokféle elképzelés van. Egy másik kérdésre, miszerint mi lesz a magánbefektetőkkel, a frakcióvezető-helyettes közölte: "a finomítás kategóriájába ez is beletartozik". Személyes véleményét tolmácsolva elmondta: korábban azon az állásponton volt, hogy legyenek magánbefektetők, de az új helyzetet értékelni kell.

A népszavazás olyan helyzetet teremtett

Arra a kérdésre, miért kell a törvényt újranyitni, Varju László azt mondta: még nem nyitották újra, de a március 9-i népszavazás olyan helyzetet teremtett, hogy érdemes lenne újból megfontolni a törvényt.A politikus közölte: a döntést a március 29-i országos pártértekezleten hozzák meg. Mint mondta, a frakcióülésen nyugodt értékelés keretében tekintették át a legfontosabb ügyeket.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a nap folyamán "egyéni véleményeként" azt nyilatkozta a stop.hu internetes újságnak, hogy "könnyen lehet", az egészségbiztosítási pénztárakat nemcsak többségi, hanem teljes állami tulajdonban kell tartani. Senkinek sem érdeke, hogy a népszavazás kezdeményezői által teremtett politikai kockázatot az ország fizesse meg azzal, hogy rossz feltételekkel, áron alul engedi be a befektetőket - indokolta álláspontját a szocialista politikus.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!