Viola
-6 °C
-2 °C

Az elrabolt MDF-es ügyében elrendelték a nyomozást

2008.09.26. 15:59
Az MDF Somogy megyei elnöke két héttel állítólagos elrablása után az ügyészséghez fordult, hogy feljelentést tegyen abban az őt érintő emberrablási ügyben, amivel csütörtökön állt a nyilvánosság elé Almássy Kornél. Ballát, aki Herényi Károly megyéjében szerezte meg nem rég a pártvezetői posztot a megfigyelési ügy kirobbanásának napján este kényszerítette egy egyenruhás férfi, hogy menjen vele - állította a korábbi pártelnök-jelölt. A somogyi rendőrök is nyomozni kezdtek.

Balla György pénteken délután feljelentést tett elrablása miatt. Balla a szeptember 12-én este történt elhurcolásáról eddig nem beszélt, de csütörtökön Almássy Kornél, mint az elnökségért folyó küzdelemből való kiszállásának egyik okáét, nyilvánosságra hozta a történetet.

Balla a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez fordult, mert szerinte nem kizárt, hogy a rendőrség is érintett az elrablásában. Az Almássy Kornél által ismertetett történet szerint támogatóját, Ballát egy ismeretlen, kommandós ruhába öltözött, fegyveres férfi arra kényszerítette, hogy boltjából egy lakásba kísérték, és akarata ellenére órákon át ott tartották. A rendőr állítólag a Nemzetbiztonsági Hivatal jelvényét mutatta Ballának.

Futó Barnabás, az elrabolt politikus ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Balla György személyesen tett feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, mert nem kizárt, hogy elrablásában a rendőrség is érintett. Az ügyvéd hozzátette, hogy megbízója szerint ugyanis egy rendőrruhában lévő ember tartotta fogva egy lakásban.

Pénteken a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást az ügyben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint feljelentés nélkül, hivatalból indították a nyomozást emberrablás gyanúja miatt, miután a médiából értesültek a politikus elrablásának híréről. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint az ügy kiemelt súlyára tekintettel a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.

Almássy 2008-ban megerősödött táborában is nagy győzelemnek számított, hogy a párt kettes számú vezetőjének otthonában sikerült megszerezni a vezetői posztot. Az addig a fővárosra koncetráló Almássyéknak a 24 éves IDF-essel, a Balla Györggyel sikerült elhappolni a pártelnöki széket a Dávid-párti Herényi Károlyék elől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!