Emma
9 °C
26 °C

Az OVB elutasította a panaszt Eperjes telefonja miatt

2006.04.23. 21:00
Mivel a beadványban nem jelöltek meg konkrét jogszabály-sértést, az Országos Választási Bizottság elutasította az Eperjes Károly miatt írt panaszt. Többen kifogásolták Hajdú-Bihar megyében, hogy Eperjes Károly telefonon agitált szombaton, vagyis a kampánycsend idején. A fideszes kötődésű színész budapesti olvasóinkat is hívta a választáson való részvételre buzdítva.

Az Országos Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasította azt a beadványt, amelyben a kifogást tevő azt sérelmezte, hogy a kampánycsend idején Eperjes Károly színész telefonon buzdított szavazásra. Mivel a magánszemély a Választási Információs Szolgálatnak írt e-mailjében nem jelölt meg konkrét jogszabály-sértést, a testület érdemi tárgyalás nélkül elutasította a kifogást.

Többen kifogásolták, hogy szombaton, a kampánycsend idején telefonon egy ismert színész agitált egy párt mellett Hajdú-Bihar megyében, a területi választási bizottsághoz bejelentés is érkezett, derült ki az MTI tudósításából, de a kampánycsend miatt a párt nevét nem közölték.

Panaszt az ügyben a szocialisták megyei vezetője, Oláh Lajos tett, a színész pedig Eperjes Károly volt. Azt több budapesti olvasónk is jelezte, hogy automata üzemmódban hívta őket a színész, de arra senki nem emlékezett pontosan, hogy Eperjes mire is kérte őket. Arra, hogy a nemzeti erőket érdemes támogatni, vagy esetleg csak a változás fontosságát hangoztatta.

Az MSZP Köztársaság téri székházában az a hír terjed, hogy Kerényi Imre és Schmitt Pál hangjával is telefonálgattak a hétvégén.

A szóvivő nem tud róla

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap délután öt óráig még nem hallott az ügyről, és későbbre ígért reakciót, Eperjes Károlyt egyelőre nem tudtuk utolérni.

Eperjes Károly a Fidesz március 19-i kongresszusán (Fotó: Huszti István)

Pénteken Tatán Orbán Viktor Fidesz-elnök egy zártkörű kampánymegbeszélésen arra biztatta az aktivistákat, menjenek el a Fidesz-szavazókhoz a kampánycsendben is, és ha még nem voltak, vigyék el őket szavazni. Azt is elmondta, a kampánycsend idején az ő hangján fogják telefonon szavazásra buzdítani az állampolgárokat.

Orbán megmondta

"Engem is piszkálni fognak, mert az ellenfelet elmarasztalta az Országos Választási Bizottság, hogy telefonon országosan még biztattak szavazási részvételre, de következménye nem lett. Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap, a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot. De az ellenfél is ezt csinálja, nem tudok mást tenni, ha az ellenfél is ezt csinálja, nekem is meg kell tenni" - mondta egy hangfelvétel tanúsága szerint Orbán Viktor. A Fidesz azt állította, a szocialisták lehallgatták a Fidesz-elnököt, aki Tatán szándékosan tett félreérthető kijelentéseket, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból.
15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft