Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikerpropagandába kezd az MSZP

2008.09.28. 15:44
A szórólapokon, óriásplakáton, újsághirdetésekben elinduló "eredménykampány" célja, hogy a szocialista párt beszámoljon az eddig elért eredményekről.

Országos kampányba kezd az kormányzati ciklus felénél tartó MSZP az elmúlt két év gazdasági eredményeinek megismertetéséért, közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap.

Nyakó István azt mondta, nem állítják, hogy "eljött a Kánaán", de rá akarnak mutatni, nem igaz a Fidesz azon állítása, miszerint tönkrement az ország.

Óvatos derűlátásra van ok, vélekedett a politikus, aki szerint az eddigi erőfeszítések után most elindult valami, idén már láthatóak és kézzelfoghatóak az eredmények a gazdaságban.

A szóvivő szerint az MSZP a cselekvés pártja, a lakosság teherbíró képességét figyelembe vevő reformokat mindig végrehajtotta.

Nyakó István közölte, az október közepéig tartó kampányban szórólapokon, óriásplakáton, valamint az írott sajtóban jelennek meg a hirdetések.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az elmúlt időszakban többször is beszélt arról, hogy 2008 a trendforduló éve, mivel javulnak a gazdasági adatok. A Fidesz szerint azonban gazdasági és szociális válság van Magyarországon.

"A hazugság akkor is hazugság marad, ha eredménykampánynak hívják, és újabb százmilliókat költenek rá a szocialisták az adófizetők pénzéből" - reagált egy mondatban a hírre Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Az MTI úgy tudja, hogy a kampány néhány tízmillió forintba kerül.