Frigyes
17 °C
25 °C

'Botránypolitizálással járatják le a demokráciát'

2000.12.07. 17:01
Meg kell akadályozni, hogy puccsista képviselők visszaéljenek az önkormányzati törvénnyel- jegyezte meg Kövér László, a Fidesz elnöke Rapcsák András győzelmét értékelve. A dél-pest megyei időközi választáson Szűcs Lajos önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz. Az MDF még nem döntött arról, hogy támogatja-e a Fidesz jelöltjét.
Rapcsák András győzelme tanulságul szolgálhat a botránypolitizálást folytató ellenzéknek - mondta Kövér László. A Fidesz elnöksége csütörtökön értékelte az időközi választások eredményét. 2000-ben eddig 102 időközi választás volt, ebből a Fidesz 25 esetben volt érdekelt, amelyből 16-szor győzött a fiatal demokraták jelöltje.

Kövér László
"Rapcsák András győzelme a demokrácia győzelme is egyben"
Kövér László kritizálta a vásárhelyi ,,szivárvány-koalíciót", és megjegyezte, hogy Rapcsák András győzelme a demokrácia győzelme is egyben. A politikus szerint a vásárhelyieket a jogszabályok kiskapuin keresztül fosztották meg polgármesterüktől.

Szűcs Lajos egyelőre csak a Fidesz jelöltje a dél -pesti időközi választásokon, de Kövér László elmondta, hogy Szűcs támogatásáról már tárgyalt Dávid Ibolyával, aki először meg akarja ismerni a helyi MDF szervezet álláspontját. Nem hivatalos információk szerint az FKGP is támogatja Szűcs Lajost.

Az ellenzék szerint a miniszterelnök beavatkozott a város ügyeibe

Az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányfő személyesen avatkozik be egy város önkormányzatának a megválasztásába- kommentálta Kovács László, az MSZP elnöke a vásárhelyi polgármester - választást. A pártelnök kifogásolta, hogy Orbán Viktor autóutat és egyéb protekciós fejlesztéseket ígért arra az esetre, ha a ,,megfelelő" jelölt nyeri el a polgármesteri posztot. Kovács szerint a miniszterelnök túllépte hatáskörét azzal, hogy beavatkozott Hódmezővásárhely belügyeibe.

Kis Zoltán (SZDSZ) nem tartja szerencsésnek, hogy a miniszterelnök személyek megválasztásához köti a támogatások odaítélését. A politikus úgy gondolja, hogy a népakaratot tiszteletben kell tartani, és reménykedik abban, hogy Orbán Viktor és Rapcsák András ígéretei meg is valósulnak.