Orsolya
9 °C
21 °C

Tarlós: a prostiképzés fontosabb a Moszkva térnél

2004.01.26. 16:43
Óbuda polgármestere nehezményezi, hogy a prostituáltak képzési projektje vagy az állati ürülék eltakarítása fontosabb EU-pályázati anyagnak ítéltetett, mint a Római-part vagy a Moszkva tér rehabilitációja. A nemzeti fejlesztési tervért felelős politikai államtitkár szerint kár kiemelni két olyan pályázatot a támogatottak közül, amelyek első pillantásra nem tűnhetnek fontosnak.
Tarlós István az Info Rádiónak elmondta: a pályázati támogatásokról nemrég született döntés "kiborította" az érintett önkormányzatokat. Hozzátette, hogy mind a Római-part terveivel, mind a Moszkva tér terveivel sokat dolgoztak a II., a III. kerület, és a fővárosi önkormányzat szakértői, ezért megdöbbentette őket, hogy a pályázatok végül piros lámpát kaptak. Mindezt úgy, hogy olyan más EU-pályázatokat pedig támogat a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, mint a prostituáltak 60 milliós képzési támogatása, vagy az állati ürülék eltakarítása - szintén 60 milliós összegben.

Kérdésre válaszolva Tarlós elismerte, hogy az előpályázatok támogatása egyelőre csak azt jelenti, hogy a három önkormányzat nem kap segítséget a pályázatok megírásához, de rámutatott: ha egy tendert már elejétől fogva nem támogat a kormány, akkor azt később sem fogja.

Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal vezetője az Info Rádiónak elmondta, hogy a meghirdetett EU-pályázati pénzek nagy része a szociális területre, nem pedig az infrastruktúra-fejlesztésre irányul.

Baráth szerint kár lenne két olyan pályázatot kiemelni a többi közül mint a prostituáltak vagy az állatürülék-eltakarítók pályázata, mert ezek csak látszólag jelentenek kis problémát a társadalomnak. Végül leszögezte, hogy kiszámoltatta: Budapest az arányainak megfelelően kap támogatást az uniónak benyújtandó pályázatok között.