Tesztüzemben működik a magyarorszag.hu

2003.02.10. 12:23
Hétfőtől tesztüzemben működik a www.magyarorszag.hu oldal, és szintén elérhető már a www.euvonal.hu, ahol az EU-csatlakozással kapcsolatos kérdésekre próbálnak válaszolni. A csatlakozással kapcsolatos tévhiteknek azonban egyelőre csak a töredékét válaszolják meg és olyan fontos kérdésekben például, mint a mezőgazdasággal kapcsolatosak ügyek, egyelőre mindössze tíz, többnyire marginális kérdésre kaphatunk választ.
Hétfőtől tesztüzemben elérhető a magyarorszag.hu oldal, ami a tervek szerint a Kormányportált váltja majd fel. Az oldalról, így elérhető már a kormányportál számos szolgáltatása: a gépjármű, a cég, vagy az ingatlankereső adatbázisa. De összegyűjtötték a különféle menetrendeket, tudakozókat, sőt a programkereséshez is segítségünkre lehet ez az oldal. A készítők számos témában fórumot is indítottak, a hétfő délelőtti kezdés okán azonban még nincsenek vélemények a topikokban. De megtalálható itt a szintén most indult euvonal.hu-n fellelhető információ is.

Visszaszámlálás
Zárt ülést tart ma az Országgyűlés Európai Uniós Nagybizottsága, ahol többek között Baja Ferenc, a Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője bemutatja az EU tájékoztatási honlapot: www.magyarország.hu/eu és beindítja a honlapon található, a csatlakozásig visszaszámláló órát.
Válaszok és mítoszok

A euvonal.hu oldal, a külügyi tárca EU-információs oldala hétfőtől szintén elérhető, itt igyekeznek válaszolni a csatlakozással kapcsolatos kérdésekre. Az oldalon azonban jelenleg csak néhány, az EU-integrációval kapcsolatos kételyt oszlatnak el, így például megnyugtatják az állattartókat, hogy a csatlakozás után nem lesz vége a disznóvágásoknak és továbbra is ehetünk majd mákosgubát.

Összefogdosható-e a péksütemény

A mezőgazdasággal foglalkozó részben, mindössze tíz kérdésre adtak választ, olyan marginálisnak tűnő témákban, minthogy miért nem felel meg a magyar tésztagyártás az európai normáknak, de olvashatunk arról is, hogy a vágóhidak EU-sítása is megkezdődött. A fogyasztóvédelem témakörében még arra is feleltek, az EU-ban összefogdóshatóak-e a közértben kitett péksütemények.

Tessék kérdezni!

Az euvonal.hu-n azonban a tervek szerint egyre több kérdésre kaphatnak majd választ az érdeklődők, mivel bármiről lehet kérdezni és a felvetések a válaszokkal együtt folyamatosan kikerülnek majd az euvonal.hu-ra.

Mindkét most indult oldalban közös ugyanakkor, hogy a kormánypártálhoz hasonlóan ezeken a honlapokon sincsen értékelhető impresszum, így nem tudható, kik is készítik az oldalakat, az euvonal esetében annyi tudható, hogy azt a Weber Shandwick GJW működteti.  • Tippek
  • Lakáshitel