Mihály
2 °C
16 °C

Hollós feljelentést tett ’számítógépes csalás’ miatt

2005.08.17. 07:55
Hollós János szerint sokan félreértették Repülj még című dalát, mert valaki meghamisította a szövegét. A rádióalelnök állítja, nem azt énekelte, hogy „leomlott egy jel”, hanem azt, hogy „a szárnyadon látom ott egy jel”. Szerinte „számítógépes csalás” történt.
Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen „számítógépes csalás” miatt Hollós János. A rádióalelnök ezt maga mondta szerdán egy televíziós műsorban. Hollós azt állítja, hogy valaki meghamisította a Magyar Televízióban négy éve bemutatott Repülj még című dalának szövegét, mely így félreérthető lett és azt a látszatot kelti, mintha terroristabarát lenne.

Emlékdal az

A Nap-kelte adásában Hollós azt mondta, hogy az utóbbi napokban kritikával illetett dala a Világkereskedelmi Központ ellen elkövetett merényletek áldozatainak állít emléket, nem pedig a terroristákat élteti.

A WTC leomlása után a Magyar Televízió egyik műsorában Hollós János feleségével saját dalát adta elő saját szövegével. Hollós az operaénekesi képzettségű zenei szerkesztő feleségével duettben énekelt, miközben a szerkesztők az omló ikertornyokról készített vágóképeket játszottak be.

A nemrég előkerült felvételben valaki feliratozta az énekelt szöveget. Eszerint Hollós és felesége azt éneklik, hogy „Szállj, szállj ezüst madár, és ne félj, veled van az ég, repülj még, repülj még. Csend van, leomlott egy jel, Mutatja: kés nem érhet el, Repülj még, repülj még, Adja Isten, hogy velem légy, Holnap és ma repülhetsz még".

Látom ott egy jel

Hollós János most azt állítja, ők nem azt éneklik, hogy „leomlott egy jel”, hanem azt, hogy „a szárnyadon látom ott egy jel”, vagyis a feliratozást készítő személy szerinte szándékosan másította mag a szöveget.

Az alelnök szerint a dal szomorú hangulata is azt mutatja, hogy az áldozatok emlékéről szól a dal. Véleménye szerint szellemi pedofília kell ahhoz, hogy valaki azt gondolja, a terroristákat siratták.