Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Kizárják a szakértőket az MSZP frakcióüléseiről

2004.04.05. 14:57
A szakértőket a hivatalos indoklás szerint a túl nagy zaj miatt nem engedik be többé a frakcióülésekre, információink szerint viszont a frakcióvezetésnek elege lett abból, hogy a túl sok információ szivárgott ki a tanácskozásokról. Elképzelések szerint a terem hátsó részét még paravánnal is elfedik.
A frakcióüléseket frakciótagoknak tartják, és kész - indokolta Juhász Gábor frakcióvezető-helyettes az Indexnek, hogy a jövõben nem engedik be üléseikre a szakértõket.

Az elmúlt hónapokban többször is felmerült a szocialista párt vezetésében, hogy túl sok belsõ információ került ki tanácskozásokról. Lendvai Ildikó frakcióvezető végül úgy döntött, hogy a jövõben még saját szakértõik sem látogathatják a képviselõcsoport üléseit.

Juhász Gábor az Indexnek elmondta, hogy legalább 40 decibellel csökken a zajszint a teremben, így "csendesebbek lesznek a frakcióülések".

A szakértõk a jövõben a frakcióülésnek helyet adó terem elõterében várakozhatnak, az ülésterem hátsó részét pedig valósznûleg egy paravánnal is leválasztják.

Az MSZP legutóbb két hónapja próbált meg tenni azért, hogy a párton belüli vitákat, nézeteltéréseket a közvélemény ne ismerhesse meg. Legutóbb a februári választmányi ülésen hoztak olyan döntést, hogy az EP-választásokig nem "beszélnek ki", azaz nem folytatnak programvitákat és személyi vitákat a nyilvánosság elõtt. Kovács László szerint, aki kibeszél az felelõs lesz egy esetleges választási kudarc esetén.