Benedek
-5 °C
5 °C

A Fidelitas az MSZP-s nagygyűlés napján demonstrál

2006.03.29. 14:14
A Fidelitas a Szalay utcai "gyanús ingatlanügyre" szeretné felhívni a figyelmet.
A "köztársaság vagyonának védelmében" tart demonstrációt a Fidelitas április 1-jén szombaton, Budapesten, a Szalay utcában, jelentette be Szijjártó Péter, a szervezet elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

"Míg Gyurcsány Ferenc a köztársaság védelmében hívott tüntetésre április 1-re, addig a Fidelitas békés demonstrációt szervez, szombaton 14 órakor a Szalay utca 4-es házszám előtt, védjük meg a köztársaság vagyonát címmel" - mondta Szijjártó Péter, aki szerint ezzel az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy "egy meglehetősen gyanús ingatlanügylet", vagyis a Szalay utcai MeH-ingatlan egy részének eladása kapcsán "több tízmillió forintos vagyonhoz jutott Gyurcsány Ferenc egyik magáncége a közvagyon kárára".

A Legfőbb Ügyészség hétfőn jelentette be, hogy polgári peres eljárást indít a Szalay utca 4. szám alatti ingatlan ügye miatt. Az ügyészség azt kifogásolja, ahogyan a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Rt. az ingatlant megszerezte. Polt Péter jelezte, hogy büntetőjogi eljárást már nem tudnak indítani, mert a vélt bűncselekmények már elévültek, ezért döntöttek a polgári jogi eljárás mellett. Igaz, korábban azt állapították meg, hogy "sem a jó erkölcsöt, sem a közérdeket nem sértette, mint ahogy az államnak sem okozott semmilyen módon kárt a szerződés.

A Fidesz szóvivője elmondta, a rendőrségnél bejelentették az akciót, amelyet a hatóság engedélyezett. Mint mondta, 300-500 embert várnak a rendezvényre.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft