Auguszta
-3 °C
2 °C

Kövér ismét bizalmat kapott a Fidesztől

2006.05.27. 20:05
Ismét Kövér László a a Fidesz választmányi elnöke, miután a szervezet szombat délutáni ülésén megerősítették tisztségében. Az országos választmány június 17-i ülésén dönt majd a párt főpolgármester-jelöltjéről, valamint a budapesti és a megyei listákról.

A Fidesz országos választmánya június 17-i ülésén dönt a párt főpolgármester-jelöltjéről, valamint a budapesti és a megyei listákról - mondta el Kövér László választmányi elnök a testület szombati, budapesti ülése után újságíróknak. Közlése szerint a június 17-i ülésen zárják le az önkormányzati választásokra való felkészülést, annak keretében döntenek a húsz területi - 19 megyei és 1 fővárosi - listáról, valamint a főpolgármester-jelölt személyéről.

Kövér azt is hozzátette, nincs új jelöltjük a posztra, az eddig ismert négy aspiráns - Tirts Tamás, a budapesti választmány ügyvezető alelnöke, fővárosi képviselő; Cselovszki Zoltán, a Fidesz Új Budapest Központjának vezetője; Fónagy János volt közlekedési miniszter és Tarlós István III. kerületi független polgármester - közül választnak majd. A politikus közölte: a mostani ülésen az eddig meghozott polgármester-jelöléseket hagyta jóvá a választmány, illetve Orbán Viktor pártelnök javaslatára döntést hozott arról, hogy Miskolc, Szeged, és Pécs fideszes szervezeteinek azt ajánlják, tartsanak előválasztást a polgármester-jelölt kiválasztására. Mint mondta, a választmány felkérte Orbán Viktort, hogy az előválasztások lebonyolítására konzultáljon a három helyi szervezettel.

Kövér László hozzátette: az ülésen az országos választmánytól újabb egy évre kapott bizalmat, miután felajánlotta lemondását, összhangban azzal, hogy Orbán Viktor pártelnök és a négy alelnök a múlt szombati kongresszuson kért maga ellen bizalmi szavazást. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: "nagyjából félúton" vannak a polgármester-jelöléseket illetően, a jelöltek egy jelentős része még nem ismert, hiszen még vagy egyeztetnek magával a jelölttel, vagy a szövetségesekkel a közös jelölés érdekében. Mint mondta, az országos választmány a testület elnökségét hatalmazta fel, hogy ebben az ügyben az egyeztetéseket lefolytassa és döntéseket hozzon.