Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: ne fütyüljenek, fordítsanak hátat Gyurcsánynak!

2006.09.09. 12:23
A Fidesz azt kéri a kormány politikája ellen tiltakozóktól, hogy a miniszterelnök kampánykörútján ne hangos szóval fejezzék ki véleményüket. Szíjjártó Péter azt ajánlotta, hogy a tiltakozók méltóságteljesen, csendben fordítsanak hátat Gyurcsány Ferencnek.

"Függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali, függetlenül attól, hogy Fidesz-érzelmű, Fidesz-tag, nem Fidesz-tag, ne üljenek fel a provokációnak. Ha részt is vesznek ezeken a nagygyűléseken, méltóságteljesen, csendben fordítsanak hátat a miniszterelnöknek. Ez a kérésünk mindenkivel szemben, a mai napra vonatkozóan, holnapra, meg egészen, amíg ez a körút zajlik" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Az emberek indulatosak lesznek

Mint mondta, véleményük szerint Gyurcsány Ferenc mostani vidéki körútja provokatív politikai akció. Hozzátette: demokratikus jogok alapján erre lehetősége van Gyurcsány Ferencnek, de kérdés, hogy egy választási kampány van-e olyan súlyú ügy, hogy a miniszterelnök tovább provokálja az embereket.

Szijjártó Péter szerint mára az emberek rájöttek arra, hogy Gyurcsány Ferenc az országgyűlési kampányban személyesen hazudott nekik. Ma már mindenki érzi a megszorítások hatását - tette hozzá.

"Amikor az emberek rájöttek arra, hogy csúnyán rászedték őket, amikor az emberek rájöttek arra, hogy nyílt és szervezett politikai hazugság áldozataivá váltak. Bizony indulatosak lesznek" - utalt az elmúlt napok Gyurcsány Ferenc elleni hangos tiltakozásaira Szijjártó Péter.

Káoszbrigád

A miniszterelnököt vidéki kampánykörútjának állomásain az elmúlt napokban az emberek kisebb csoportjai több alkalommal hangos bekiabálásokkal, füttykoncerttel fogadták.

Az MSZP szerint ezeket a megnyilvánulásokat a Fidesz szervezi. Török Zsolt szocialista képviselő pénteken azt mondta: az MSZP arra kéri a Fideszt és "az egész káoszbrigádot,", hogy gondolkodjanak el azon: érdemes-e kaotikus állapotokat teremteni az országban.

A Fidesznek három dolgot kellene tennie a kampány nyugalma érdekében: nem szervez randalírozókat a miniszterelnök rendezvényeire, "nem a tagadás falát építi, hanem alternatív, konstruktív javaslatokkal az ország jövőjét", és nem célja, hogy Magyarország elessen az uniós támogatásoktól - hangsúlyozta Nyakó István MSZP-szóvivő.

Nyakó szerint itt az ideje, hogy a Fidesz új politikát kezdjen. A szóvivő szerint ugyanis az ellenzéki párt vereségéhez a tavaszi parlamenti választásokon is az a kampánystílus vezetett, "amikor a pártközpontból e-mailen szervezték ezeket a csoportokat".