Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Nem tudott nyaralója állami bérletéről Gyurcsány

2003.08.13. 08:33
Gyurcsány Ferenc tudta nélkül adta bérbe az államnak a kormánytól lízingelt balatonőszödi kormányüdülőt az Altus. A korábban a sportminiszter tulajdonában álló cég vezérigazgatója nem ellenzi a bérleti szerződés nyilvánosságra hozatalát.
Gyurcsány Ferenc tudta nélkül bérelte vissza az állam a balatonőszödi kormányüdülő a sportminiszter cégének tulajdonába került részét - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Keszthelyi András, a miniszter kabinetfőnöke. Gyurcsány számos cég tulajdonosaként nem követte nyomon mindegyik "pontos üzletmenetét" - tette hozzá magyarázatképpen.

Az állami bérletről egyébként a miniszter számolt be hétfői tévéinterjújában, részleteket azonban nem tudott közölni - írja a Magyar Hírlap.

"Nincs ebben semmi törvénybeütköző"

A korábban a tulajdonában álló, az üdülőt lízingelő Altus Rt. vezérigazgatója szerint a bérleti szerződésben "semmi törvénybe ütköző nincs". Mint mondta, az ingatlant azért adták bérletbe, hogy már a lízing futamideje alatt megtérüljön a befektetés. Jagiellowicz Györgyné vezérigazgatónak nem lenne kifogása a szerződés nyilvánosságra hozatala ellen.

A balatonőszödi üdülő 900 négyszögöles telekrészét 1999 óta egy magáncég bérli - írja a Magyar Hírlap.