Ágnes
-1 °C
2 °C

Felfüggesztették az országos tiszti főgyógyszerészt

2004.04.29. 18:02
Felfüggesztették beosztásából az országos tiszti főgyógyszerészt, mert egy kht. 130 ezer forintos szolgáltatását ajánlotta a patikusoknak. Balázsné Molnár Borbála nem tudja, hogyan kerülhetett a szolgáltatást ajánló prospektusba a neve.
Felfüggesztette tevékenysége végzése alól az országos tiszti főgyógyszerészt s egyben fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene az országos tiszti főorvos. Bujdosó László elmondta, hogy egy közhasznú társaság az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ) nevét felhasználva 130 ezer forintért információs szolgáltatást ajánlott a patikáknak az európai uniós csatlakozás gyógyszerészeti vonatkozásairól, emellett az ajánlott információk között szerepeltek az ÁNTSZ patikákkal szemben ellenőrzéskor támasztott követelményei is.

Bujdosó László közölte, hogy ebben a levélben maga Balázsné Molnár Borbála, az országos tiszti főgyógyszerész fordult a patikusokhoz, támogatva ezt a szolgáltatást. "A hatóság nevével visszaélve nem lehet a gyógyszerészeket a céggel való díjazott együttműködésre késztetni" - fűzte hozzá.

A tiszti főorvos azt is elmondta, az országos tiszti főgyógyszerész őt úgy tájékoztatta, hogy nem tud arról, miként kerülhetett ez a szolgáltatásajánlás a patikákba. Az ÁNTSZ jövő héten lezáruló belső vizsgálatának eredményétől függően dönti majd el, hogy a kht.-val szemben milyen lépéseket tesz. Mindenesetre vizsgálat ideje alatt a főgyógyszerész nem dolgozhat