Botond, Mózes
EUR 385,96 Ft
USD 370,04 Ft
12 °C
29 °C

Ki miatt marad el az iskolai farsang?

2003.02.14. 12:11
Elmarad a XV. kerületi Kossuth Lajos általános iskola péntekre tervezett farsangi mulatsága, mert itt tartja tisztújító gyűlését az MSZP kerületi szervezete. Ambrus János elnök szerint nem miattuk marad el a rendezvény, hanem azért, mert nem készültek el a diákok a jelmezekkel. Egy névtelenséget kérő tanár viszont állítja: az önkormányzattól leszóltak, hogy pártrendezvény legyen, ne farsang, ezt azonban az alpolgármester cáfolja.
Az MSZP XV. Kerületi tisztújító csoportgyűlése miatt nem tarthatnak farsangi ünnepséget a Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai - írta pénteki számában a Magyar Nemzet. A diákok hetek óta készültek a rendezvényre és most úgy tűnik, jövő csütörtökre halasztják az eseményt. Az iskolában osztálytalálkozót is tartottak volna, de azt is máshol kell megrendezniük, mert délután négyig ki kell üríteni az épületet, ahol a sportolók sem tarthatnak így edzést.

"Leszóltak az urak"

Az iskola igazgatója egyelőre elérhetetlennek bizonyult, egy névtelenséget kérő tanár viszont megerősítette a Magyar Nemzet értesüléseit, megemlítve, hogy a farsang későbbi megrendezését az önkormányzattól odatelefonáló illetékes kérte. "Az urak márpedig az önkormányzatnál ülnek, hiszen ők az iskola fenntartói, így a mulatság egy későbbi időpontban lesz" - fogalmazott a pedagógus.

"Nem szóltunk le"

Pilinszky Antal, az oktatásért is felelős alpolgármester cáfolta, hogy utasították volna az iskolát a farsang elhalasztására. Ambrus János kerületi szocialista pártelnök pedig azt állította, hogy két hónappal ezelőtt lekötötték már a pénteki pártgyűlést. A helyi elnök szerint a farsangi rendezvény már csak azért sem maradhat el miattuk, mert a gyerekek el se készültek péntekre a jelmezeikkel. A mulatságra jövő csütörtökön kerül sor.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek