Árpád
-2 °C
4 °C

Kormánygarancia a biztosítók nyereségére?

2007.10.07. 16:03
A fideszes Pesti Imre szerint a kormány és a biztosítók olyan titkos megállapodást kötöttek csütörtökön, amelyek garantálják a cégek nyereségét. Az egészségügyi tárca cáfolja, hogy bármilyen megállapodás született volna.

Semmiféle titkos megállapodás nem született a biztosítókkal a legutóbbi, csütörtöki egyeztetésen – reagált az Egészségügyi Minisztérium a fideszes Pesti Imre vasárnapi sajtótájékoztatójára. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány és a biztosítók olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja a cégeknek a hasznot és azt, hogy egy esetleges kormányváltás után is erős maradjon a társaságok pozíciója.

Kundra Anna az Egészségügyi Minisztérium sajtósa a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta, a biztosítókkal történt csütörtöki egyeztetésen semmiféle megállapodás nem történt. A megbeszélésen arról tájékoztatták a biztosítókat, hogy milyen álláspontra jutott a két koalíciós párt a több-biztosítós rendszerrel kapcsolatban. A részletes koncepció elkészült, azt hétfőn hozza nyilvánosságra az Egészségügyi Minisztérium – tette hozzá.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szakma és a sajtó kizárásával megegyezés történt a több-biztosítók kapcsán a biztosítók és a kormány között. Olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja a cégeknek a hasznot és azt, hogy egy esetleges kormányváltás után is erős maradjon a társaságok pozíciója. A demokratikus szabályokat felrúgva előre eladják a jövőt is – mondta Pesti Imre. Hozzátette: "egyértelmű, hogy pénzlenyúlásról, az egészségügyi vagyon elsinkófálásáról van szó".

A sajtótájékoztatón kisebb félreértésre adott okot, hogy Pesti Imre azt mondta, az "elmúlt napban" született az általa feltételezett titkos megegyezés. Az ellenzéki képviselő később azt közölte, hogy a csütörtöki egyeztetésre gondolt, amikor a kormány és a biztosítók közötti megegyezésről beszélt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?