Móric
14 °C
15 °C

Kormánygarancia a biztosítók nyereségére?

2007.10.07. 16:03
A fideszes Pesti Imre szerint a kormány és a biztosítók olyan titkos megállapodást kötöttek csütörtökön, amelyek garantálják a cégek nyereségét. Az egészségügyi tárca cáfolja, hogy bármilyen megállapodás született volna.

Semmiféle titkos megállapodás nem született a biztosítókkal a legutóbbi, csütörtöki egyeztetésen – reagált az Egészségügyi Minisztérium a fideszes Pesti Imre vasárnapi sajtótájékoztatójára. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány és a biztosítók olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja a cégeknek a hasznot és azt, hogy egy esetleges kormányváltás után is erős maradjon a társaságok pozíciója.

Kundra Anna az Egészségügyi Minisztérium sajtósa a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta, a biztosítókkal történt csütörtöki egyeztetésen semmiféle megállapodás nem történt. A megbeszélésen arról tájékoztatták a biztosítókat, hogy milyen álláspontra jutott a két koalíciós párt a több-biztosítós rendszerrel kapcsolatban. A részletes koncepció elkészült, azt hétfőn hozza nyilvánosságra az Egészségügyi Minisztérium – tette hozzá.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szakma és a sajtó kizárásával megegyezés történt a több-biztosítók kapcsán a biztosítók és a kormány között. Olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja a cégeknek a hasznot és azt, hogy egy esetleges kormányváltás után is erős maradjon a társaságok pozíciója. A demokratikus szabályokat felrúgva előre eladják a jövőt is – mondta Pesti Imre. Hozzátette: "egyértelmű, hogy pénzlenyúlásról, az egészségügyi vagyon elsinkófálásáról van szó".

A sajtótájékoztatón kisebb félreértésre adott okot, hogy Pesti Imre azt mondta, az "elmúlt napban" született az általa feltételezett titkos megegyezés. Az ellenzéki képviselő később azt közölte, hogy a csütörtöki egyeztetésre gondolt, amikor a kormány és a biztosítók közötti megegyezésről beszélt.