Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Gergényi elfogultsággal vádol

2006.11.21. 23:43
Elfogultsággal vádolja Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány a felelősségét megállapító jelentés készítőjét. Gergényi a dokumentum minden állítását visszautasítja - derült ki az Este című műsorból.
Egy előre felállított hipotézis igazolását szolgálja az Ignácz István Pest megyei főkapitány vezetésével készült, kedden nyilvánosságra került jelentés, állítja Gergényi Péter. A BRFK első emberének álláspontját az MTV Este című műsora ismertette, kiegészítését később, ezen a héten hozzák nyilvánosságra.

Gergényi többek közt megjegyzi, hogy a rendőrség nem készülhetett fel a Szabadság téri erőszakos eseményekre, illetve hogy a tévéostrom kibontakozása után sem tehették meg azt, hogy a Parlamentet védő erőket meggyengítsék az MTV védelmében. A budapesti főkapitány emellett kifogásolja, hogy a jelentést készítő bizottságot vezető Ignácz István "egyértelműen elfogult", mivel ő is a BRFK vezetésére pályázik.

Bene László országos rendőrfőkapitány a műsorban elmondta, a bizottság Ignácz mellett másik négy főből állt. Bene álláspontja szerint a Szabadság téri kudarchoz az egyes egységeket irányító tisztek kisebb hibáinak összeadódása vezetett.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft