Klaudia
-4 °C
2 °C

Brókerbotrány: a Fidesz perrel fenyegeti a kormányszóvivőt

2003.07.17. 20:13
Meg fogják tenni a megfelelő jogi lépéseket az érintettek Gál J. Zoltán mai kijelentéseivel szemben - közölte csütörtökön Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője. Gál J. Zoltán kormányszóvivő a Fideszt bírálta a K and H bank brókercége kapcsán, mondván: az előző kormány idején kezdődtek visszaélések a brókercégnél.
"Javasoljuk a kormányszóvivőnek, hogy kíváncsiságát kielégítendő forduljon Medgyessy Péterhez, László Csabához és Draskovics Tiborhoz, ugyanis nem a polgári kormány ideje alatt került törvénytelenül tizenhárom milliárd forint közpénz a kétes hírű brókerhez, hanem a Medgyessy-kormány elmúlt egy évében" - írta Halász János csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Fidesz Tóth Andrást faggatná

A fideszes politikus szerint "az is elkerülte Gál J. Zoltán figyelmét, hogy az általa hírbehozott és alaptalanul megvádolt" fideszes politikusok az elmúlt napokban "már hitelt érdemlő módon cáfolták" a velük kapcsolatban megjelent híreszteléseket.

"Ma érthetővé vált, hogy Gál J. Zoltán miért nem tudta befejezni jogi tanulmányait, hiszen nyilatkozatával egyértelmű tanúbizonyságát adta, hogy a joggal és a tisztességgel még csak köszönő viszonyban sincs" - olvasható a közleményben.

Halász János szerint ha ez nem így lenne, akkor Gál J. Zoltán Tóth Andrást, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő politikai államtitkárt szólítaná fel tanúvallomás megtételére. Halász János föltette azt a kérdést is: hogyan történhetett meg, hogy "az évszázad sikkasztási ügyében az önmagát feljelentő bróker" szabadon külföldre távozhatott?

Áder, Kövér és Simicska fáradjon be a rendőrségre

"Pokorni Zoltán helyesen fogalmaz, amikor azt mondja, hogy a Fidesz semmilyen felelősséget nem vállal a K&H-ügyért; nem vállalt akkor sem, amikor kormányon volt, ezért kezdődhettek az előző ciklusban visszaélések a bank brókercégénél" - nyilatkozta Gál J. Zoltán, kormányszóvivő a távirati irodának.

A szóvivő szerint fontos lenne, hogy Áder János, Kövér László és Simicska Lajos "befáradjon a rendőrségre, és őszinte tanúvallomást tegyen arról, hogy hol, mikor és milyen körülmények között kerültek kapcsolatba a K&H brókercégével, vagy annak brókerével, Kulcsár Attilával".