Vazul
11 °C
25 °C

Majdnem rossz Forgácsot tüntetett ki Hiller

2007.08.22. 19:11
Az Oktatási Minisztérium gondos adatgyűjtés után hívta meg Forgács Péter győri színházigazgatót az augusztus 20-i állami ünnepségre, hogy kitüntesse. Az csak a helyszínen derült ki, hogy valójában a filmrendező Forgács Pétert akarták kitüntetni.

Idén sem sikerült botránymentesre augusztus 20., jelentette az RTL Klub Híradója. A hírműsor értesülései szerint az Oktatási Minisztérium nem azt a Forgács Pétert hívta meg az állami ünnepségre, akit Hiller István ki akart tüntetni.

Az OM munkatársai két hónapja hívták fel a győri színházat, hogy az igazgató, Forgács Péter adatai iránt érdeklődjenek. Tájékoztatásuk szerint az igazgatót a Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével akarták kitüntetni. Forgács nem sokkal később meghívót is kapott az állami ünnepségre.

Ott viszont nem őt, hanem a Balázs Béla-díjas filmrendező Forgács Pétert szólították. A színigazgató Forgács ekkor azonnal otthagyta az ünnepséget.

A minisztérium közleményben reagált az RTL Klub megkeresésére. Ebben azt közölték, hogy technikai hiba miatt, tévedésből értesítették a filmrendező helyett a színigazgatót. Ezért mindkettejüktől írásban és szóban is bocsánatot kérnek. A színigazgató Forgácstól szerda estig még nem kértek személyesen bocsánatot, jelentette az RTL Klub Híradója.