Jusztina
1 °C
16 °C

Gyurcsány: Több, mint káros, ami történt

2007.02.02. 12:48
Gyurcsány Ferenc több mint károsnak nevezte a Fidesz kordonbontását. Újságíróknak úgy nyilatkozott, a parlamenti képviselőknek különösen vigyázniuk kell azzal, mit tesznek, mivel példájuk ragadós lehet.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint senki nem kérdőjelezheti meg a saját véleménye alapján a törvényeket; a kormányfő több mint károsnak nevezte a Fidesz kordonbontását. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a rendet meg kell őrizni. Véleménye szerint az országgyűlési képviselőknek különösen vigyázniuk kell azzal, hogy mit cselekszenek, mert a példa ragadós lehet.

"Jogállamban meg kell védeni a rendőrség tekintélyét" - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután távozott Szili Katalin házelnök dolgozószobájából. Gyurcsány közölte: a történtekről értesítette az államfőt. Arra a kérdésre, hogy van-e a kormánynak bármilyen feladata a történtek kapcsán, úgy reagált: a rendőrségnek van feladata és el is várja, hogy végezze a dolgát. A kormányfő nem reagált arra a kérdésre, hogy személy szerint mit szól ahhoz, hogy kordonokkal van körbevéve az országgyűlés épülete.

Szili Katalin annyit közölt újságírókkal, sajnálja, hogy idáig fajultak dolgok, emlékeztetett rá, hogy már többször is érdeklődött a rendőrségnél, hogy mi szükség van a kordonra, de közbenjárására sem bontották el azt.