Natália
1 °C
7 °C

Gyurcsány: Több, mint káros, ami történt

2007.02.02. 12:48
Gyurcsány Ferenc több mint károsnak nevezte a Fidesz kordonbontását. Újságíróknak úgy nyilatkozott, a parlamenti képviselőknek különösen vigyázniuk kell azzal, mit tesznek, mivel példájuk ragadós lehet.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint senki nem kérdőjelezheti meg a saját véleménye alapján a törvényeket; a kormányfő több mint károsnak nevezte a Fidesz kordonbontását. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a rendet meg kell őrizni. Véleménye szerint az országgyűlési képviselőknek különösen vigyázniuk kell azzal, hogy mit cselekszenek, mert a példa ragadós lehet.

"Jogállamban meg kell védeni a rendőrség tekintélyét" - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután távozott Szili Katalin házelnök dolgozószobájából. Gyurcsány közölte: a történtekről értesítette az államfőt. Arra a kérdésre, hogy van-e a kormánynak bármilyen feladata a történtek kapcsán, úgy reagált: a rendőrségnek van feladata és el is várja, hogy végezze a dolgát. A kormányfő nem reagált arra a kérdésre, hogy személy szerint mit szól ahhoz, hogy kordonokkal van körbevéve az országgyűlés épülete.

Szili Katalin annyit közölt újságírókkal, sajnálja, hogy idáig fajultak dolgok, emlékeztetett rá, hogy már többször is érdeklődött a rendőrségnél, hogy mi szükség van a kordonra, de közbenjárására sem bontották el azt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?