Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tojást, paradicsomot dobáltak Gyurcsány felé Debrecenben

2007.02.01. 21:43
Gyurcsány Ferenc Kósa Lajos polgármester mellett egy genomikai központot is meglátogatott Debrecenben, ahol félezres tüntető tömeg fogadta. Kósa Lajos szerint Gyurcsány látogatása is, a tüntetés is rendben volt, ő azt szeretné, ha a város 60-100 miliárd forintot kapna az uniós fejlesztési programokra.

A debreceni fejlesztési pólusprogram kulcsprojektjeiről tájékozódott a miniszterelnök Kósa Lajos polgármesterrel folytatott megbeszélésén a városházán csütörtökön, majd az egyetem élettani központjában megtekintette a klinikai genomikai központot.

Az RTL Klub esti híradója arról számolt be, hogy a koprmányfőt félezres tömeg fogadta, paradicsom és tojás repült felé, de a tüntetők nem találták el Gyurcsányt, akinek "szabályosan menekülnie" kellett az önkormányzat épületéből.

Nem állítottak elő senkit

A rendőrség senkit nem állított elő a dobálók közül, mert senkit nem tudott azonosítani, a Hajdú Bihar megyei rendőrség közleményéből. A tojások a várakozókat találták el, a kormányfőt nem.


A rendőrség a biztosítással kapcsolatban államtitokra hivatkozik, de annyit közleményében megjegyez, a rendőrség nem tudott arról, hogy az Őrezred a főtéren közlekedő villamost is bevonja a tervbe. A kormányfő személyének biztosítását a Kzötársasági Őrezred végezte.

Gyurcsány Ferenc debreceni programjának utolsó állomásaként helyi szocialistákkal, az önkormányzat szocialista frakciójának tagjaival találkozott.

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos elmondta, ma három olyan város van Budapesten kívül - Debrecen, Pécs és Szeged -, amely az élettudományokban, biotechnológiában szeretne előrejutni.

Bajnai Gordon szerint az lenne a kívánatos, ha a három város megállapodna abban, hogy hogyan osztja fel egymás közt a részterületeket, és hogy Magyarországon létrejöjjön egy versenyképes biológiai szektor.

Kósa: minden oké

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az MTI-nek nyilatkozva "problémamentesnek" nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök debreceni látogatását.

A miniszterelnököt fogadó tüntetőkre utalva azt mondta, része a demokráciának, hogy állampolgárok saját szabadságjogaikkal élve kimennek az utcára, és elmondják a véleményüket a kormányról, vagy éppen a kormányfőről.

"Remek prezentációra, laborlátogatásra került sor a miniszterelnökkel" - mondta Kósa Lajos, hozzátéve, büszke a debreceni pólusprogram előkészítésére.

A fideszes polgármester elmondta: a legkidolgozottabb és a leghamarabb elindítható kulcsprojekt az úgynevezett Pharpolisz-program, amely egy nagy gyógyszer- és élelmiszerkutatási projekt.

Kósa akkor lenne elégedett, ha Debrecen 60-100 milliárd forint közötti összeget szerezne meg a pólusprogram keretében.