Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Gyurcsány a Megasztárról napirend előtt

2004.04.05. 15:27
A sportminiszter olyan világot szeretne, amelyben a tehetség, csakúgy, mint a TV2 Megasztár című műsorában, megtalálja a maga útját, derült ki a parlamentben Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásából. A parlament egyperces néma felállással emlékezett Isépy Tamás pénteken elhunyt képviselőre.
Isépy Tamásra, a pénteken elhunyt fideszes képviselőre emlékezett hétfőn a parlamentben a napirend előtti felszólalásokat megelőzően Szili Katalin házelnök, aki elismeréssel szólt a mindkét oldal által elfogadott és tisztelt konzervatív politikusról. Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a törvényhozás alelnökeként búcsúzott a parlamentben Isépy Tamástól.

"A werberizmus beköszönte után"

Harrach utalt arra, hogy Isépy ragaszkodott a normális politikai hangnemhez, még "a werberizmus beköszönte után is". A parlament egypercessel néma felállással emlékezett az elhunyt képviselőre.

Ma már vannak olyan műsorok, vagy ügyek, amelyek megmozgatják az embereket és ahol a tehetségek megmutatkozhatnak, közölte napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc, sportminiszter, hozzátéve, olyan világot szeretne, amelyben a tehetség, csakúgy, mint a TV2 Megasztár című műsorában, megtalálja a maga útját. A politikus ugyanakkor negatív példaként említette azt a hétvégi eseményt, amikor egy szélsőjobboldali tüntetésre 6-8 éves gyermekével ment el az egyik résztvevő, "mintegy védelmet nyújtva apjának követeléséhez".

Idén lesz új ifjúsági törvény

Gyurcsány Ferenc üdvözölte a Gyermek- és Ifjúsági Konferencia létrejöttét, és ígéretet tett arra, hogy a fiatal korosztályokat érintő jogszabályok előkészítésébe a szervezetet is bevonják. A gyermek- és ifjúsági tárca még az idén benyújtja az új ifjúsági törvényt - jelentette be A szocialista Arató Gergely azt mondta, hogy régi álom volt az egységes nemzeti ifjúsági szervezet megalakulása, amelyet azonban egyes csoportosulások a Fidelitas és "anyapártja" támogatásával meg akartak akadályozni.

"Szerencse, hogy a Fidesz nem volt a hét honfoglaló törzs egyike, bár vezér lett volna hozzá, mert ha ők is honfoglalók lettek volna, akkor vérszerződés helyett ma is még aláírást gyűjtenének az olcsó kumiszárak érdekében" - tette hozzá. Szíjjártó Péter fideszes politikus az ifjúságpolitika téeszesítésének nevezte, hogy míg a polgári kormány 16 civil szervezettel folytatott folyamatosan konzultációkat, addig a mostani csupán eggyel. Gusztos Péter szabad demokrata képviselő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ehhez az egy szervezethez, bármely más szervezet is korlátlanul csatlakozhat.