Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Gyucsány első közszereplése a bíróságon lehet

2004.09.03. 15:04
Az Index információi szerint szeptember 28-ra írta ki a Fővárosi Bíróság Gyurcsány Ferenc februárban beadott keresete alapján a Szijjártó Péter fideszes képviselő elleni, személyéhez fűződő jogok megsértése miatt indított perének első tárgyalását. A sportminiszter Szijjártó január 28-án megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt fordult a bírósághoz. Medgyessy Péter lemondása a miniszterelnöki posztról szeptember 26-án hatályossá válik, az államfő pedig korábbi ígérete alapján 27-én kinevezheti Gyurcsányt.
Szeptember 28-ra írta ki a Fővárosi Bíróság a Gyurcsány Ferenc által februárban kezdeményezett személyiségjogi per első tárgyalását.

Személyesen

Gyurcsány még sportminiszteri minőségében adta be a keresetet, miután Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője sokadszor támadta a párt sajtótájékoztatóján a korábbi Gyurcsány-cégek tevékenysége miatt. Szijjártó az MTI akkori tudósítása szerint azt állította, hogy "nem csökken a sportminiszter és az érdekeltségébe tartozó cégek étvágya". A távirati iroda néhány órával később "egykori érdekeltségekre" módosította a híradást, amelyben a képviselő a Perfekt Rt. állami megbízásáról beszélt. A februári beadvány szerint a miniszter azért kezdeményezett bírósági eljárást, mert a sajtótájékoztatón elhangzottak azt sugallták, hogy miniszteri megbízatását kihasználva jutottak az érdekeltségébe tartozó cégek üzleti előnyökhöz. Szijjártó jogi képviselője az Indexnek azt mondta, hogy egy ellenbeadványban arra kérik a bíróságot, hogy kötelezze a feleket a tárgyaláson való személyes részvételre.

Mint emlékezetes, Medgyessy Péter miniszterelnöki lemondása a bejelentést követő 30 nap után szeptember 26-án lép hatályba. Mádl Ferenc köztársasági elnök pedig korábban azt ígérte, hogy szeptember 27-én bejelenti az új miniszterelnök kormányalakítási felkérését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!