Csongor
1 °C
9 °C

A Hamasznak utalt a pécsi orvos

2003.04.28. 08:11
Múlt héten kellett elhagynia Magyarországot egy arab származású pécsi orvosnak, mert pénzt utalt a Hamasz terrorista csoport egyik fedőszervezetének. Kinan Haddad saját bevallása szerint csak a rászorulóknak kívánt segíteni, a Nemzetbiztonsági Hivatal szerint ilyen esetekben a következmény csak a kiutasítás lehet.
Tíz évre kiutasítottak Magyarországról egy Szíriából származó pécsi orvost, aki kilenc évvel ezelőtt szerzett diplomát a város egyetemén, felesége magyar és tagja a Magyar Nemzetőrségnek - írja a Magyar Hírlap.

Kinan Haddad, aki a múlt héten hagyta el Magyarországot, bűne az volt, hogy több mint százezer forintot utalt át egy arab tévétársaság által megadott számlaszámra, mely, a Nemzetbiztonsági Hivatal szerint, a Hamasz terroristacsoport egyik fedőszervezetéé. A kiutasított orvos egy korábbi nyilatkozata szerint fogalma sem volt minderről, csupán jóhiszemű segítséget kívánt nyújtani a rászorulóknak.

A Magyar Hírlap információi szerint ilyen átutalások esetén nincs helye magyarázkodásnak, a következmény csakis a kiutasítás lehet.