Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A sajtószabadságot félti a Jobbik

MTI
2002.08.12. 13:53
Az MSZP székházában a párt médiapolitikusa, míg az SZDSZ-nél a pártszékház biztonsági szolgálata vette át a Jobbik petícióját, melyben az ifjúsági szervezet tiltakozott a közszolgálati médiumokban zajló személycserék ellen. A Jobbik tiltakozó dokumentuma szerint az MSZP-SZDSZ-kormány a rendszerváltás utáni évek legsúlyosabb támadását hajtotta végre a közszolgálatiság intézménye ellen, és hűbéresein keresztül diktatórikus eszközökkel avatkozik be a közszolgálati médiumok, különösen az MTV műsorpolitikájába és belső, személyi kérdéseibe.

A szervezet tiltakozik az MTV-nél történt leváltások ellen, és úgy véli, a magas végkielégítés fejében "behódolt" Mendreczky Károly volt elnök és Csermely Péter volt hírigazgató. Lemondásukkal ők is szerepet játszottak a jelenlegi válsághelyzet kialakulásában, cserben hagyták az intézményt, és ezáltal azokat is, akik valóban a közszolgálatságért küzdöttek - tartalmazza a Jobbik petíciója.