Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Vizsgálóbizottság az APEH működéséről

MTI
2002.09.17. 22:31
Az APEH 1998 és 2002 közötti mûködésének kivizsgálására parlamenti bizottság felállítását kezdeményezi Fodor Gábor és Kuncze Gábor. Politikai és erkölcsi kötelesség tisztázni, hogy alapos-e a gyanú az APEH elmúlt négyéves mûködése és felügyelete terén tapasztaltak vonatkozásában - mondta Fodor Gábor kedden az Országgyûlésben.

- Gyanú vetõdött fel, hogy az akkori pénzügyminiszter döntése az APEH elnökének kinevezésérõl nem volt független Simicska Lajos fideszes kapcsolataitól - fogalmazott Fodor Gábor. Az SZDSZ képviselõje szerint Járai Zsigmond a pénzügyi tárca volt vezetõjeként politikai felelõsséggel tartozik akkori döntéséért, ezért a nyilvánosság elõtt kell számot adnia arról, milyen motivációi voltak.

A politikus utalt arra, hogy az SZDSZ még az elõzõ kormány idején javasolta a vizsgálóbizottság felállítását, ám 1998 és 2002 között "a kormány - a magyar parlamenti hagyományoknak ellenállva - minden ellenzéki kezdeményezést lesöpört, amely vizsgálóbizottság felállítását célozta". Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára jelezte: a kormány támogatja az indítványt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?