Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingyenes józanodásról szavaznak a képviselők

Népszabadság
2002.10.17. 06:50
Januártól térítésmentesen végzik az egészségügyi intézmények az ittas emberek kijózanítását, ha a parlamenti képviselők is támogatják az erről szóló törvénymódosítást. A jelenleg tízezer forintos detoxikálási díjat az egészségbiztosító fizetné ki a kezeltek helyett.

Ha valakit a részegségtől öntudatlan állapotban találnak az utcán, a mentőknek kötelességük a kijózanítóállomásra szállítani - tájékoztatta lapunkat Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője. Évente mintegy tízezer részeget szállítanak a mentők a közterekről a detoxikálóállomásokra. Hagyományos detoxikáló a fővárosban már csak a Nyírő Gyula, illetve a Dél-pesti Kórházban működik, az ország más részein sürgősségi osztályok, illetve a pszichiátriák látják el ezt a feladatot.