Keller szerint nincs szükség a jégpálya ügyében vizsgálatra

MTI
2002.12.22. 17:21
Keller László szerint Deutsch Tamás felszólítása vizsgálat elrendelésére a Kossuth téri jégpálya ügyében nem más, mint figyelemelterelés a volt ifjúsági és sportminiszter korábbi "botrányos pénzfelhasználásáról".

A politikus Deutsch Tamásnak, a Fidesz alelnökének egy székesfehérvári sajtótájékoztatón elmondott beszédére reagált a távirati irodának nyilatkozva. Az ellenzéki képviselő a vizsgálat elrendelését azért tartja indokoltnak, mert tudomása szerint a jégpálya működtetéséhez szükséges berendezést egy szocialista üzletember tulajdonában lévő betéti társaság közbeiktatásával vették bérbe egy osztrák cégtől, s így a jégpálya megépítése többe került, mintha azt a MeH közvetlenül az osztrák vállalkozástól bérelte volna.

Keller László szerint a fideszes politikus későn szólt. Mint fogalmazott: "minden egyes 5-10 millió forintra, amire fölhorkan Deutsch Tamás, nem tud vizsgálatot indítani az ember". Megjegyezte: a képviselő vizsgálat elrendelésére szólítja fel, "a helyett, hogy elszámolna az ötmilliárd forintos stadionbeléptető rendszerével". Az államtitkár utalt arra, hogy a MeH sajtófőosztálya korábban teljes részletességgel nyilvánosságra hozta a jégpálya pályázatának történetét. Különösebb vizsgálatra most megítélésem szerint nincs szükség, mert minden a sajtó rendelkezésére állĄ" - mondta.