Erzsébet
1 °C
4 °C

Keller szerint nincs szükség a jégpálya ügyében vizsgálatra

MTI
2002.12.22. 17:21
Keller László szerint Deutsch Tamás felszólítása vizsgálat elrendelésére a Kossuth téri jégpálya ügyében nem más, mint figyelemelterelés a volt ifjúsági és sportminiszter korábbi "botrányos pénzfelhasználásáról".

A politikus Deutsch Tamásnak, a Fidesz alelnökének egy székesfehérvári sajtótájékoztatón elmondott beszédére reagált a távirati irodának nyilatkozva. Az ellenzéki képviselő a vizsgálat elrendelését azért tartja indokoltnak, mert tudomása szerint a jégpálya működtetéséhez szükséges berendezést egy szocialista üzletember tulajdonában lévő betéti társaság közbeiktatásával vették bérbe egy osztrák cégtől, s így a jégpálya megépítése többe került, mintha azt a MeH közvetlenül az osztrák vállalkozástól bérelte volna.

Keller László szerint a fideszes politikus későn szólt. Mint fogalmazott: "minden egyes 5-10 millió forintra, amire fölhorkan Deutsch Tamás, nem tud vizsgálatot indítani az ember". Megjegyezte: a képviselő vizsgálat elrendelésére szólítja fel, "a helyett, hogy elszámolna az ötmilliárd forintos stadionbeléptető rendszerével". Az államtitkár utalt arra, hogy a MeH sajtófőosztálya korábban teljes részletességgel nyilvánosságra hozta a jégpálya pályázatának történetét. Különösebb vizsgálatra most megítélésem szerint nincs szükség, mert minden a sajtó rendelkezésére állĄ" - mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?