Budapesti polgárok levele Orbán Viktornak

MTI
2003.01.22. 16:51
Orbán Viktor szerdán "neves budapesti polgárok" egy csoportjától kapott levelet, amelynek aláírói arra kérik a volt miniszterelnököt, legyen a Fidesz - Magyar Polgári Párt elnöke. Erről Doncsev András, Orbán Viktor sajtótitkára tájékoztatta közleményben az MTI-t.

Az elmúlt napokban jobboldali értelmiségiek és közéleti személyiségek levélben szintén azt szorgalmazták, hogy Orbán Viktor álljon a megújuló és valódi korszerű európai néppárttá alakuló Fidesz élére. A mostani aláírók között szerepel Bubik István és Eperjes Károly színművész, Hernádi Gyula író, Kováts Kolos operaénekes, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó Liga szakmai igazgatója.

A levélírók szerint helyes, hogy a volt miniszterelnök lezárja a pártvezetések szintjén folytatott, hosszúra nyúlt vitát egy új, egységes politikai erő létrehozásáról. "Lényegében egy olyan megoldás születik, amelyben a polgárok szintjén már létrejött, a sok ezer polgári körben testet öltött együttműködés kap lehetőséget politikai betagolódáshoz" - áll a levélben.