Géza
-11 °C
-4 °C

Orbán-beszéd a vigadóban: maradjon otthon, akinek nincs jegye

MTI
2003.01.30. 18:08
Martonyi János, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke arra kéri az érdeklődőket, hogy csak az menjen el Orbán Viktor február 6-i évértékelőjére a Pesti Vigadóhoz, akinek a rendezvényre jegye van. A volt külügyminiszter a polgári körök honlapján közzétett levelében arra kéri azokat, akiknek nincs jegye, hogy "ne nehezítsék önkénteseink munkáját, ne csoportosuljanak az épület előtt", mivel nem jelentettek be rendezvényt az adott közterületre.

A levélből kiderül, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök február 6-i országértékelő beszédét a hírTV és az Info Rádió élőben, a Kossuth Rádió 20 órától 35 perces adásban közvetíti. A levél szerint a beszéd soha nem látott érdeklődést váltott ki, de helyet az egyesület tagjain, a tagegyesületek képviselőin kívül csak azoknak tudtak szorítani, akik munkájukkal segítették programjaikat.

Orbán Viktor 1999 óta minden évben, februárban értékelte az ország helyzetét. A politikus első beszédében úgy fogalmazott: a magyar polgárok régi vágya, hogy első kézből értesüljenek arról, hogy a mindenkori kormányok mit tettek, mit terveznek és milyen megfontolásból teszik mindezt.