A Békelánc is tüntetne február 15-én

MTI
2003.02.02. 18:02
Békelánc néven az iraki háború ellen rendez demonstrációt három civil szervezet február 15-én, ugyanazon a napon, amikorra a Civilek a békéért elnevezésű tömörülés is tervezte tüntetését hasonló célból. Szigeti Balázs, a Békelánc nevű országos békedemonstráció sajtóreferense elmondta, hogy a demonstrációt a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak már bejelentették, és az ajánlott útvonalat a szervezők elfogadták. A rendőrség jóváhagyását hétfőre várják.

Szigeti Balázs jelezte, hogy a tüntetést kezdeményező Humanista Mozgalom, a Szolidaritás Ifjúsági Alternatíva és a Zöld Fiatalok Egyesülete korábban a "Civilek a békéért" tagja volt, ám kivált a tömörülésből. Szerinte két szerveződés hatékonyabban léphet fel az iraki háború ellen. A Békelánc nevű demonstrációra a szervezők több tízezer részvevőt várnak a Műegyetem elé, ahonnan az Astoria érintésével az Erzsébet térig vonulnak.

Az ügy előzménye, hogy a Civilek a békéért szerveződés bejelentett demonstrációját a rendőrség nem engedélyezte, ahelyett ugyanabban az időpontban másik helyszínt javasolt. Még nem dőlt el, hogy a tömörülés tart-e aznap tüntetést.