2005-ben leszerel az utolsó sorkatona?

MTI
2003.02.05. 14:30
A honvédelmi tárca szerint megvalósítható cél, hogy 2005-ben leszereljen az utolsó sorkatona, míg az SZDSZ úgy vélekedik: kellő politikai akarat esetén elérhető, hogy 2004-ben legyen az utolsó bevonulás.

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy megbeszélést folytattak egymással a sorkötelezettség megszüntetését, illetve a hivatásos, profi hadsereg létrehozását is tartalmazó, a pénteken a kormány elé kerülő koncepcióról.

Mindketten hangsúlyozták: egyetértenek a sorkatonaság megszüntetésével és a hivatásos hadsereg felállásával, de "az időhorizonton vannak még viták". A honvédelmi tárca szerint már a kormányprogramban vállalt 2006 előtt megszűnhet a kötelező sorkatonai szolgálat, az SZDSZ viszont azon van, hogy ez minél előbb bekövetkezzen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás