Erik, Alexandra
EUR 385,32 Ft
USD 365,75 Ft
11 °C
23 °C

Kínai bankelnököt fogadott Medgyessy

2003.02.10. 16:40
Medgyessy Péter hivatalában fogadta Liu Ming Kangot, a Bank of China elnök-vezérigazgatóját. A miniszterelnök megerősítette, hogy Kína kiemelt ázsiai gazdasági partnerünk, és gratulált a Bank of China magyarországi leánybankjának megnyitásához.

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy a Közép-Európában egyedüliként megnyitott leánybank - tekintettel a kínai gazdaság gyors ütemű növekedésére és a kínai lakosság növekvő jövedelmére is - a jövőben ösztönzőleg hat a magyar-kínai kereskedelmi, befektetői, idegenforgalmi, kulturális és oktatási kapcsolatokra. A tárgyalópartnerek megerősítették: a Bank of China regionális központnak tekinti Magyarországot az EU piacaira való kijutás szempontjából. A magyar kormányfő elismeréssel szólt arról, hogy Kína tavaly decemberben a turisztikai célországok közé sorolta Magyarországot. A döntés hatására a kínai turizmus nagyságrendekkel növekedhet hazánkban. A turizmusfejlesztés érdekében meg kell vizsgálni a Budapest-Peking közvetlen légi összeköttetés visszaállításának lehetőségét is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét