Erik, Alexandra
EUR 383,30 Ft
USD 364,99 Ft
9 °C
23 °C

Pert indított a MIÉRT a MIÉP ellen

MTI
2003.02.12. 13:00
Polgári pert indított a napokban a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) ellen a február végi országos gyűléssel kapcsolatban öt MIÉP-tag. Ezt a Magyar Igazság és Élet Reform Tömörülés (MIÉRT) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Grespik László, a tömörülés egyik vezetője, a pert indítók jogi képviselője közölte, de a részletek közlésétől elzárkózott.

Grespik László úgy vélekedett, hogy a magyarországi bírói gyakorlat szerint a társadalmi szervezet vagy párt alapszabály-sértését törvénysértésként szokta megítélni. Mint mondta: ezért bíznak benne, hogy "egy törvénytelenül összehívott országos gyűlést" tudnak megakadályozni. Példaként említette: a tanácskozásra sokan annak ellenére nem kaptak meghívót, hogy ott szavazati joguk van.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek