Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Magyarország is támogathatja Törökország védelmét

MTI
2003.02.24. 16:43
Az Országgyűlés hétfőn dönthet a Törökország védelmének megerősítését szolgáló NATO-támogatáshoz történő magyar hozzájárulásra vonatkozó határozati javaslatról. A javaslat értelmében az Országgyűlés a Törökország védelmének megerősítéséhez nyújtott NATO támogatáshoz történő magyar hozzájárulás keretében engedélyezi, hogy az Észak-atlanti Szerződés tagállamai és a NATO prágai csúcstalálkozóján csatlakozásra meghívott országok fegyveres erői, csapatok, katonai eszközök és berendezések Törökország területére történő szállítása céljából Magyarország légterét és kijelölt repülőtereit, vasúti és közúti hálózatának kijelölt részét 2003. december 21-ig igénybe vehessék.

A javaslat hangsúlyozza, hogy az Országgyűlés engedélyét azzal a feltétellel adja meg, hogy ezen eszközök és fegyveres erők kizárólag Törökország védelmére, a NATO Védelmi Tervező Bizottság február 16-i döntésében foglaltak keretében használhatók fel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek