Botond, Mózes
EUR 385,89 Ft
USD 370,24 Ft
12 °C
29 °C

A szakértő szerint heteken belül megkezdődik a háború

MTI
2003.02.27. 22:36
Gorka Sebestyén biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint ENSZ-felhatalmazás nélkül heteken belül megkezdik az iraki háború. A Hayek Társaság és a Friedrich Naumann Alapítvány rendezvényén tartott, Terrorizmus, hírszerzés, háború című előadásában csütörtökön, Budapesten Gorka Sebestyén hozzátette: ez nemzetközi jogi szempontból illegális háború lesz, de ez korántsem jelenti azt, hogy illegitim is.

Rámutatott arra: más államok is rendelkeznek tömegpusztító fegyverekkel, de Irak esetében - amely már saját állampolgárai ellen is bevetette azokat - reális annak a veszélye, hogy ezeket az eszközöket továbbadja terrorista szervezeteknek. A biztonságpolitikai szakértő kiemelte: az amerikai kormányzat részéről komoly a félelem, hogy a szélsőséges iszlám terroristák tömegpusztító fegyverekhez jutnak. Gorka szerint most egy új, ma még ismeretlen nemzetközi rendszer van kialakulóban, amelyben a szuperhatalom az Egyesült Államok lesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek