Bontják az Ó utca 24-et, a szomszéd ház lakói félnek

MTI
2003.05.16. 15:34
A terézvárosi polgármester szerint nincsenek életveszélyben a bontás alatt álló Ó utca 24. ház szomszédságában álló épület lakói; ők viszont úgy vélik, újabb tragédia történhet mielőtt még elköltözhetnének. Verók István VI. kerületi polgármester szerint az önkormányzat statikai vizsgálatot készíttetett, amely szerint a 26-os számú ház, illetve az ott élők biztonságát nem fenyegeti veszély. Verók István úgy látja, hogy a házban lakók tiltakozása mögött valójában nem a szomszédos ház elbontásától való félelem, hanem a kiürítést megelőző kártalanítási vita áll.

A Lakásbérlők és Lakók Egyesülete (Labe) és az Ó utca 26-os szám lakói közleményben aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a szomszédos ház bontása az ő kiköltöztetésük előtt kezdődött meg. A lakók jelezték: attól tartanak, hogy újabb tragédia történhet a bontás során az Ó utcában.

Emlékezetes: 1994 februárjában omlott le az Ó utca 24-es számú háza három egymás fölötti lakása és az épület lakhatatlanná vált. Egy negyvenhárom éves asszony életét vesztette, és ketten súlyosan megsérültek. Az előzetes statikai jelentés szerint az épület főfalának meggyengülése okozta a szerencsétlenséget.