Judit
2 °C
7 °C

Többpárti találkozót kezdeményez az MDF

MTI
2003.09.03. 21:08
A közélet állapotáról, az ország jövőjéről lesz szó azon a többpárti megbeszélésen, amelyet szeptember közepén tartanak - mondta Dávid Ibolya az MTI-nek szerdán. Az MDF elnöke emlékeztetett arra, hogy a KDNP-vel, a Független Kisgazdapárttal, az MDNP-vel és a Vállalkozók Pártjával már korábban kezdeményezte a párbeszédet. "A Fidesz kongresszusa után fontosnak tartottam, hogy Orbán Viktor újonnan választott pártelnökkel megbeszéljük a két ellenzéki párt stratégiai kérdéseit" - mondta Dávid Ibolya. Megjegyezte: ezzel egy időben kezdeményezte azt is, hogy a Fidesz elnökével megtartott találkozó után mindazon szervezetekkel, amelyek hasonló értékrendben politizálnak, vagy politizáltak mint az MDF, kezdjék meg az álláspontok közelítését.

Dávid Ibolya szavai szerint a párbeszéd már júliusban esedékes lett volna, de a nyári szabadságok és egyéb okok miatt áttették egy szeptember 13. körüli időpontra. Az MDF elnöke hangsúlyozta: nem zárt ajtók mögött fognak tanácskozni, mert nem zárt ajtók mögé tartozó kérdésekről lesz szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?