Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Józsefvárosi lakóházakat bontanak le

MTI
2003.09.04. 00:44
Tizenkét rossz állapotú, többemeletes házat tervez lebontani a budapesti Józsefváros önkormányzata a sorozatos lakásfoglalások miatt. Az érintett VIII. kerületi épületekben jogszerűen lakóknak más lakást adnak; a lebontás közel 150 családot érint - közölte az MTI-vel Takács Gábor alpolgármester szerdán.

"Az önkényes lakásfoglalókat jegyzői utasítással felszólítjuk, hogy 60 napon belül költözzenek ki, amennyiben ez nem sikerül, a törvényi feltételek mellett kiköltöztetjük őket" - mondta Józsefváros szabad demokrata alpolgármestere. Hozzátette: a jogszerűen lakó, mintegy 100 család részére hasonló komfortfokozatú és szobaszámú lakást biztosítanak a kerületben.

Takács Gábor tájékoztatása szerint a 12 házban közel 50 önkényes lakásfoglaló család él. Több alkalommal kiköltöztették őket, de minden alkalommal visszatértek. "Volt rá példa, hogy befalazták a lakások bejáratait, de a lakásfoglalók kibontották azokat és visszaköltöztek" - közölte Takács Gábor.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat azért volt kénytelen ehhez a lépéshez folyamodni, mivel a lakásfoglalók lehetetlenné teszik az ott lakók életét. A kiürített épületeket lebontják.