Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Még nem döntöttek az adó- és járulékszabályok módosításáról

MTI
2003.09.10. 18:56
A kormány szerdai ülésén még nem döntött a jövő évi adó- és járulékszabályok módosításáról. "Döntés a törvényi határidők betartásával jövő héten várható, annak érdekében, hogy a hét második felében a jogszabály-tervezeteket a parlament elé lehessen terjeszteni" - tette hozzá.

A kormányszóvivő kijelentette: 2004-ben is lesz adócsökkentés, a kormány a szerdai ülésén jóváhagyta a koalíciós megállapodást és annak forrás oldali hátterét is. Újságírói kérdésre válaszolva a elmondta: a kormányülés alapján nem változtak a főszámok.

Gál J. Zoltán szavai szerint a kormány négy alapelvet határozott el, amelyek a kormány jövő évre tervezett adópolitikáját meghatározzák: az arányos közteherviselés, az igazságosság érvényesítésének elve, a magyar gazdaság versenyképességének erősítése és a beruházások ösztönzése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?