Árpád
-2 °C
3 °C

A graffitik elleni fellépéshez kötné a BRFK támogatását a főváros

MTI
2003.09.16. 20:38
A vizuális környezetszennyezés, a szoborrongálások és a graffitik elleni rendőri fellépés hatékonyságához is kötné a BRFK ez évi fővárosi támogatását a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának elnöke, a rendészeti bizottság tagja.

Körmendy Ferenc az MTI-nek kedden elmondta, egyre elviselhetetlenebb gondot okoznak Budapesten a szoborlopások, a rongálások és a graffitizés. A szabad demokrata politikus szerint ezek a cselekmények egyértelműen a szabálysértések vagy a bűnügyek kategóriájába tartoznak, amelyek felderítése terén nagyobb rendőri aktivitásra volna szükség.

A városatya kezdeményezi, hogy a fővárosi önkormányzat ez évi 180 millió forintos rendőrségi támogatásának egy részét egy olyan térfigyelő rendszer kiépítésére költsék, amely a Margitsziget, a Városmajor és a Városliget területén lévő szobrokat ellenőrizné.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?